PRIMERES JORNADES INTERNACIONALS

FLUXOS MIGRATORIS ENTRE PAÏSOS DEL SUD-EST EUROPEU, ESPANYA I CATALUNYA:
SALUT, MARCS INSTITUCIONALS I ADAPTACIONS SOCIOCULTURALS

21-23 de setembre de 2009, IES, Barcelona.

Direcció i Organització del Congrés                 

  • Teresa San Román, Lucía Sanjuán, Óscar López Catalán i José Luis Molina, GRAFO, UAB.

  • Dolors Muñoz, IES.

Presentació  [pòster]

El Sud-Est europeu engloba una gran diversitat cultural en un context d’estats post-socialistes i, alhora, en el marc d’un procés d’integració europea. A aquesta enorme complexitat es pot afegir l’existència de moviments de persones amb motivacions de divers tipus i amb una utilització diferent de les tecnologies de la informació que els permet modalitats d’existència fins ara difícils de trobar de manera generalitzada. Quant a l’àmbit de la salut, senyalar que l’arribada en els darrers anys de grups d’immigrants d’aquesta i d’altres procedències ha suposat un canvi en els serveis sanitaris públics, que s’han vist obligats a atendre a fluxos de població no sempre previstos i amb característiques sòcio-econòmiques i culturals en major o menor mesura desconegudes. Alhora es constata l’escassetat de reunions científiques referents als immigrants de països del sud-est europeu i, més encara, respecte als rrom que viuen en els, observació que ha fet pensar en la conveniència d’organitzar unes jornades amb els objectius que s’especifiquen a continuació.

 Objectius

L’objectiu principal és establir un espai de divulgació científica, debat i reflexió que permeti, d’una banda, posar en comú, conèixer i debatre els coneixements dels equips i investigadors especialitzats en aquesta matèria i en aquestes poblacions i, d’altra, apropar-los als responsables de les institucions que planifiquen els serveis públics, en el camp de la salut i en les àrees d’atenció i política social que es relacionen amb ell, i al públic en general.

 

És també del nostre interès proporcionar informació sobre els resultats de la investigació Desigualtats Socioeconòmiques i Diferència Cultural a l’Àmbit de la Salut a Barris d’Actuació Prioritària de Catalunya.

Participants

El Congrés s’adreça a:

  • Investigadors destacats d’universitats i centres del Sudest europeu, Catalunya i Espanya.

  • Professionals sanitaris implicats al Programa Salut als Barris del Departament de Salut  i a la investigació “Desigualtats socioeconòmiques i diferència cultural a l’àmbit de la salut a barris d’actuació prioritària de Catalunya”.

  • Professionals que desenvolupin la seva feina amb poblacions procedents del sud-est europeu: treballadors socials, educadors, antropòlegs, mediadors, investigadors, sociòlegs, etc.

  • Membres d’institucions internacionals, d’entitats cíviques, administracions públiques i ONGs interessats en aquesta temàtica i aquestes poblacions.

Dates
21, 22, 23 de setembre de 2009

Lloc
Institut d’Estudis de la Salut
c/ Roc Boronat, 81-95
08005
Barcelona

Certificats
S’expedirà certificat d’assistència de 22 hores de durada.

Inscripcions
El preu únic de la inscripció és de 40€.

Clliqueu aquí per fer la inscripció.

Informació
Es pot demanar informació a: jornades_salut@grafo.cat

 

 

Programa d'Accions Complementàries

Pla Director d'Immigració - Departament de Salut y Direcció General de Salut Pública

 
Projecte de la DGICYT Teoría transcultural de la reproducción de los grupos humanos. Los modelos socioculturales, de procreación y crianza de niños (2007-2009, 10864/SOCI). Investigadora principal: Aurora González Echevarria.
Conveni Departament de Salut-GRAFO: Desigualtats socioeconòmiques i diferència cultural a l’àmbit de la salut a barris d’actuació prioritària de Catalunya.  Directora: Teresa San Román.
 

 



Chango

 UAB

UAB2